Lykken for Lykke! Interview med Lykke og Nicolaj

Kirkebryllup er lykken!

"Vi hører så meget i medierne om, at folk ikke længere bliver viet – og om det store fald i kirkebryllupper. Vi glemmer, at vielsen i dag er et tilvalg og ikke noget formelt, der skal være i orden for, at man kan få en lejlighed eller børn.

Vi skal også hele tiden høre, at folk fuldstændigt overdriver, når de skal vies i kirken. At de låner en masse penge for at kunne holde kæmpe overdådige bryllupsfester. Meget mindre kan gøre det.

Og meget mindre gør det. Der er masser af søde par, der af gode grunde vælger at blive viet i kirken – og det uden at det koster en million. Det blev lykken for Lykke og Nicolaj - og det er lykken endnu med kirkebryllupper!" udtaler parrets præst Malene Rask Aastrup, Fraugde-Allerup-Davinde pastorat.  

Nedenfor bringer vi et interview med Nicolaj Haldrup og Lykke Corfixen Sørensen, der blev viet i Fraugde kirke pinsedag d. 11. juni 2011

 

Hvorfor har I valgt at blive gift i kirken?

"Af økonomiske årsager var vi faktisk ved at vælge kirken fra! Vi mente ikke at have råd til at holde bryllup, og tænkte at et hurtigt rådhusbryllup kunne råde bod på det pres, vi efterhånden følte, der lå på vores skuldre. Nu havde vi snart været sammen i 6,5 år, havde bygget et hus og fået to dejlige børn... nu skulle vi da virkelig giftes. Men tanken om at fravælge kirken kunne vi alligevel ikke helt finde ud af at acceptere. Derfor valgte vi at holde et "billigt" bryllup, hvor det var samværet og nærheden med de mennesker vi holder af, der var i fokus, fremfor flotte dyrt betalte rammer. "

"I dag er vi så glade for vores valg. Vi havde en helt fantastisk dag, som vi aldrig nogensinde glemmer. Kirken var smuk og højtidelig og forenede ligesom det hele billede. Begge vores børn er døbt, og selve ceremonien i Fraugde kirke var både rørende og meget smuk. Alle vores forventninger til det kirkelige bryllup blev indfriet. Drømmen fra jeg var en lille pige, om at gå med min far op ad kirkegulvet var stor. Stemningen i kirken var intens og rørende, og talen som Malene (præsten) holdt i forbindelse med vores vielse satte ligesom vores forhold, og nu ægteskab, i de rette rammer. Det føles rigtigt, at vi er døbt og konfirmeret, har døbt vores børn, og nu også sagt ja til ægteskabet i kirken.

Når man har oplevet det, vil man aldrig overveje at fravælge det igen. Det føles så rigtigt og var helt igennem en stor og intens oplevelse. Kirken kan noget, som føles så rigtigt!"

 

Hvad betyder det at holde bryllupsfest for jer?

"Det lå os dybt på sinde, at essensen i dagens indhold skulle være samværet med de mennesker, vi holder af, og hinanden selvfølgelig. Vi havde fravalgt dyre løsninger og flotte bryllupsrammer. Vi havde i stedet brugt vores planlægningstid på hele tiden at have for øje, at det var stemningen og nærværet, der skulle være i fokus. Derfor havde vi fundet et lille hyggeligt beboerhus, pyntet det op med tyl og blomster, så det skabte de rette rammer for en hyggelig fest.

Vi havde kun inviteret de allernærmeste, som vi har et meget personligt forhold til. Dette har selvfølgelig skuffet mange, men vi har troet på fra starten, at det er vores dag, og at vi kun ønsker at dele den med mennesker, som oprigtigt har et personligt kendskab og forhold til os.

Vi havde inviteret 38 gæster, pyntet flot op, bestilt mad fra Kjærs Køkken, som jo er fantastisk men billigt i forhold til mange andre. De store omkostninger lå for os i vores vielsesringe, resten af budgettet har været lavt, men helt igennem fantastisk.

Vi følte os så værdsatte og så elsket den dag. Der var 15 taler og 3 indslag og det siger jo alt. Alle var i fantastisk humør, og lod sig rive med af al den kærlighed, der hvilede over dagen. Det var helt igennem mere end vi havde håbet på, - og drømt om, og vi er dybt taknemmelige!"

 

Er der noget, der er anderledes nu, hvor I er blevet gift?

"Det er en "underlig følelse" at være gift, at være mand og kone. Nu har vi været kærester i alle de år, og pludselig er vi mand og kone. Men det er også dejligt og fuldendt endelig at have papirer på hinanden.

I hverdagen mærker vi ikke den store forskel, men vi flyver stadig højt på den vidunderlige dag vi havde: På den højtidelige ceremoni i kirken og på alle de smukke taler og sange og gaver, som folk har givet os. Vi har begge fået "et led mere i rygraden" og et bevis i hånden på, at folk anerkender os for alt det, vi går og gør - og er, både for hinanden - men også for de mennesker, som vi elsker."

Interview med brudepar juni 2011