Prædikener

Du finder på denne side links til udvalgte prædikener i Fraugde Allerup Davinde pastorat.

Klik på linket i overskriften for den enkelte gudstjeneste for at åbne og læse dagens prædiken på ny side.

 

Pinsedag 2020 v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

Pinse – en af vores tre store højtider! Men den har ikke rigtig bidt sig fast, sådan som jul og påske har. Måske fordi den ligger sidst i rækken, hvor vi måske er lidt højtidsmættet. Men hvad nu hvis den lå først, som om den var startskuddet til det hele. Eller hvis der fandtes nogle særlige pinsebriller vi kunne tage på, ligesom nogle 3D-briller, for kun med Pinsen fanger vi dybden af julen og påsken.

 

Trinitatis søndag v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

Denne søndag skal det handle om magt! Guds magt, som det bliver sagt ved hver eneste dåb i kirken, og som vi hver gang får besked på at bringe ud i verden.
Men – tænker du måske – er det virkelig magt, verden har brug for mere af? Er det ikke tværtimod magten og kampen om magten der giver problemer igen og igen?
Spoiler alert!! – For måske handler det snarere om at ikke al magt handler om at fremme mig og mit. Guds magt – som det skal handle om - er ikke for Guds skyld, men for vores skyld.

 

2. søndag efter Trinitatis v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

Ordene i dag er skarpe. Her gøres op med ligegyldig lunkenhed. Vi kaldes ud af det vores eget – sådan som Gud også forlod sit for at komme til os, for det er nu engang kærlighedens bevægelse: at den altid søger mod den anden.  

 

3. søndag efter Trinitatis v/ sognepræst Signe Paludan

”Tabt og fundet”. Det er temaet i fortællingen ”Den fortabte søn”, der er dagens evangeliefortælling. ”Tabt og fundet” er også fortællingen om vore liv. At kærligheden vil finde og række ud, belyses i prædikenen igennem fortællingen ”Den fortabte Søn” og igennem et udpluk af H.C. Andersens eventyr.

 

4. søndag efter Trinitatis v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

Er der grænser for kærligheden? Det må de fleste af os nok sande. Alligevel siger Jesus til os i dag, at vi skal elske vores fjender. Det er da faktisk en stor frihed i. Ligesom der også er en stor trøst i, at Gud lader solen stå op både over onde og gode.

 

5. søndag efter Trinitatis v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

5. søndag efter trinitatis handler det på mange måder om Guds virke i os. Om hvordan det viser sig på måder vi ikke altid selv havde troet. For i vores øjne kan Gud både fremstå som en anstødssten såvel som en klippe - en hovedhjørnesten. 

 

6. søndag efter Trinitatis v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen

I evangelieteksten møder vi en ung mand, der tilsyneladende har det hele.
Han er ung, han er rig, han er en god fyr, der ved, hvordan man skal opføre sig. Alligevel mangler hans liv noget. For hvad skal der til for at opnå evigt liv med Gud? Eller som vi måske vil spørge i dag: hvad skal vi gøre for at få det gode liv?  

 

Tale til konfirmanderne v/ sognepræst Signe Paludan (2020)

 

Tale til konfirmanderne v/ sognepræst Anne Sophie Bredmose Jakobsen (2020)

En prædiken til konfirmanderne om, at det ikke altid er op til os at shine og lyse op. Hver konfirmand fik en refleks formet som en due, for en refleks lyser som bekendt kun, når et lys rammer dem. Og due-refleksen er et billede på, at når vi i dåben døbes med Guds ånd, er det ikke altid op til os at lyse op. Men der er altid et lys, der følger os.

 

Prædikentekster 2020 v/ Folkekirken